hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA

Çelikcan Engellilerin Etkinliğine Katıldı 

Son Güncelleme :

13 Mayıs 2014 - 17:26

/ 625 views kez okundu.
Çelikcan Engellilerin Etkinliğine Katıldı 

ADANA (GÜNEY HABER) – Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Engellilerin toplumumuzun birer parçası olduklarını belirterek “Onları topluma kazandıracak ve üretken hale getirecek etkinliklerin bütün kurum ve kuruluşların öncelikli görevlerinden biri olmalıdır” dedi.
Yeni Duyum Özel Eğitim Merkezi’nin organize ettiği 14. Geleneksel Sokak Şenliği etkinliğine katılan Başkan Çelikcan, onların coşkusuna ortak oldu. Adana’da engelli vatandaşların faydalanacağı Engelli Koordinasyon Merkezini Yüreğir’e kazandıran Başkan Çelikcan bu hizmetle Adana’da bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi. Çelikcan, “Evden çıkamayan engelli vatandaşlarımız özel dizayn edilmiş araçlarla evlerinden alınıp Engelli Koordinasyon Merkezimize getirilerek burada düzenlenen seramik, ahşap, resim, ebru sanatı, çalgılı müzik aletleri ve benzeri kurslara katılmaları sağlanmaktadır. Adana’da ilk defa belediyemizde engelli çocuklara yönelik okul öncesi eğitim verilmektedir. Hiç evden çıkmayan bu vatandaşlarımız, bu hizmetimiz sayesinde evlerinden çıkma imkanına kavuşmakla birlikte toplumunda birer parçası olduklarını hissetmektedirler” diye konuştu.
Kenan Evren Mahallesi Toros Kapalı Semt Pazarında gerçekleştirilen 14. Geleneksel Sokak Şenliğine Çukurova Kaymakamı Dr. Mehmet Ali Özkan ve veliler de katıldı.