Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde yürütülen “Afete Hazır Türkiye, Afete Hazır Aile Bilinçlendirme ve Eğitim Kampanyası” çerçevesinde Çukurova Üniversitesi’nde (ÇÜ) de seminer düzenlendi. Bu kapsamda da AFAD Adana eğitmenleri ÇÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu son sınıf öğrencilerine “Afete Hazır Birey ve Aile Eğitimi” verdi.
ADANA (GÜNEY HABER)-Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde yürütülen “Afete Hazır Türkiye, Afete Hazır Aile Bilinçlendirme ve Eğitim Kampanyası” çerçevesinde Çukurova Üniversitesi’nde (ÇÜ) de seminer düzenlendi. Bu kapsamda da AFAD Adana eğitmenleri ÇÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu son sınıf öğrencilerine “Afete Hazır Birey ve Aile Eğitimi” verdi.
ÇÜ Akif Kansu Toplantı Salonunda 2 gün 4 oturum şeklinde gerçekleştirilen eğitimlere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Neslihan Boyan, AFAD Eğitim Şube Müdürü Cihan Yüzer ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantının açılış konuşmasını Cihan Yüzer yaptı. Yüzer, AFAD olarak afet durumlarına karşı farkındalık eğitimi verdiklerini belirterek, “Biz sizi enkazdan çıkarırız; ama ölü ama diri. Nasıl çıkacağınız sizin bilgi ve eğitiminize bağlı.” dedi. Eğitimlerin önemine vurgu yapan Yüzer, toplumsal güç birliği oluşturmak adına afet eğitimlerinin önemli olduğunu söyledi.
PROF. DR. BOYAN: “SAĞLIK PROFESYONELLERİ AFET YÖNETİMİNİN BİR PARÇASI.”
Yüksekokul Müdür Prof. Dr. Neslihan Boyan ise, ülke olarak doğal afetlerin sıklıkla yaşandığı bir coğrafyaya sahip olduğumuzu belirterek afet durumunu önlemek ve toplumsal bilinci oluşturmak adına bu eğitimlere önem verdiklerini söyledi. Sağlık profesyonellerinin afet yönetiminin bir parçası olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Boyan, afet durumunda neler yapılması gerektiğini çok iyi bilerek afet koordinasyon birimi ile ekip çalışması yapabilecek durumda olunması gerektiğini ifade etti.
PROF. DR. ERDOĞAN: “FARKINDALIK EĞİTİMLERİNİ DE ÇOK ÖNEMSİYORUZ.”
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan da öğrencilere seslenerek, “Üniversiteli olmak pek çok sorumluluğu üzerinize yüklüyor. Hem aldığınız akademik eğitim hem de toplum içerisinde yol gösterici olmanız nedeniyle donanımınızın güçlü olması gerekiyor. Dolayısıyla böyle bir eğitimin akademik eğitim yanında verilmesi çok önemli. Emeği geçenleri kutluyorum.” dedi
AFAD EĞİTMENLERİ TARAFINDAN EĞİTİM VERİLDİ.
Açılış konuşmaların ardından AFAD eğitmenleri Cevat Öztürk, Mustafa Sarıtunç öğrencilere deprem, sel, yangın, tahliye konuları ile afet ve acil durumlara hazırlık, afetlerin oluşum şekilleri ve etkileri, afet sırasında doğru davranış şekilleri, bulunduğumuz ortamlarda risklerin önlenmesi, afet sonrası yaşanacaklar ile ilgili bilgilendirme yaptı.
Toplantı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan ve Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Neslihan Boyan’ın AFAD üyelerine çiçek ve teşekkür plaketi takdim etmesi ile sona erdi.