hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA

Emeklilerden Sıcak Kutlama

Son Güncelleme :

30 Haziran 2014 - 23:51

/ 502 views kez okundu.
Emeklilerden Sıcak Kutlama

 

AW131508

ADANA (GÜNEY HABER) – Türkiye Emekliler Derneği Adana Şubesi, “Dünya Emekliler Günü”nü 35 dereceyi aşan sıcak havada kutladı.
Türkiye Emekliler Derneği Adana Şubesi, “30 Haziran Emekliler Günü” nedeniyle Atatürk Parkı’nda biraraya geldi. Derneğin Adana Şube Başkanı Seyfi İyiyürek, aşırı sıcaklığa ve Ramazan ayı nedeniyle kentin değişik noktalarından gelen 200 civarındaki üyeye teşekkür etti.
Sorunlarını anlatan İyiyürek, konuşmasının son bölümünde yerel belediyelerden de beklentilerini şöyle dile getirdi:
“Kentsel dönüşümde evi olmayan emeklilere öncelik verilmeli. Emeklilere ek gelir sağlayacak projeler sağlanmalı. Kooperatifçilik teşvik edilmeli, emeklilerin ucuzluktan faydalanması. Yaşlı emeklilere faydalanması. Yaşlı emeklilere toplumun duyarlılığı ile ilgili günler tertiplenip faydalı olması. Yaşlılara ve emeklilere sanatsal, sosyal ve sportif faaliyetler organize etmek. Emeklilerin öğrenim gören çocuklarına burs temini. Su parasında indirim yapılması ki, şu anda Türkiye’nin en pahalı suyunu tüketiyoruz.Belediye otobüslerinde uygulanan 65 yaş pasolarının 60 yaşa düşürülmesinin sağlanması. Ayrıca şehir için diğer otobüslerde de pasoları göstererek 1 TL’ye binilmesinin sağlanması arzumuzdur.”