Adana Barosunun 29. Döneminde yönetim kurulunun oluşturulmasına karar verdiği ve 0-5 kıdem yaşına sahip meslektaşlarımızın, stajyer avukatlarımızın üyesi olduğu “Genç Avukatlar Meclisi” ilk toplantısını 15 Şubat 2017 tarihinde Divan Otel’de gerçekleştirdi.
ADANA (GÜNEY HABER)-Adana Barosunun 29. Döneminde yönetim kurulunun oluşturulmasına karar verdiği ve 0-5 kıdem yaşına sahip meslektaşlarımızın, stajyer avukatlarımızın üyesi olduğu “Genç Avukatlar Meclisi” ilk toplantısını 15 Şubat 2017 tarihinde Divan Otel’de gerçekleştirdi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, toplantının açılış konuşmasını yaptı.
Adana Barosunun 29. Dönemine özgü bir ilk olması nedeniyle Genç Avukatlar Meclisinin çalışmalarının ayrı bir önemi ve özelliği olacağını belirten Av. Küçük, “Genç Avukatlar Meclisinin kurulması projelerimiz arasındaydı. 23 Ekim 2016 tarihinden evvel seçim çalışmalarımızda en önemli çalışma vaatlerimizden birisiydi, kısa sürede yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum” dedi.
23 Ekim 2016 tarihinden itibaren yoğun bir gündem ve çalışmalar yapıldığını söyleyen Av. Küçük, “ İstinaf, Çek Yasasında Değişiklikler, Mülteciler Hukuku, Engelli Hakları, Farkındalık, OHAL ve KHK’lar gölgesinde Anayasa Değişikliği gibi programlar yaptık. Komisyon sayımızı 27’ye çıkarttık” diye konuştu.
Adana Barosunun şu anda 2.299 avukat, 284 stayjer avukatı içinde barındıran Türkiye’nin 6. büyük barosu olduğuna değinen Av. Küçük, meslektaşlarının yaşadığı sorunlarla ilgili olarak, “ Bağlı çalışan Avukatlar sorunu önemli bir sorundur. Kamuda çalışan avukatlar sorunu ayrı bir sorundur, özlük hakları ve vekalet ücreti yönlerinden önemli bir sorundur. 22 Ekim’de 0-5 kıdem grubuna ait meslektaşlar ile ilgili ½ aidat önerisi ve kararı ilk önüme geldiğinde baro bütçesini kontrol ettim, mali sorun olmayınca destekledim. Genel kurulda kabul edildi, çok önemli bir adımdır. CMK’da alınan görevlerde gençlere pozitif ayrımcılık diğer barolar uygulamaları ile araştırılmalı ve yönerge değişikliği genel kurulda gündeme gelmelidir’’ diye konuştu.
Av. KILIÇ : “HEDEF DAHA FAZLA GELİR EDİLMESİ”
Adana Barosu Yönetim Kurulu Üyesi – Genç Avukatlar ve Mesleki Sorunlar Koordinatörü Av. Furkan Kılıç da, genç avukatların, sorunlarını kendilerinin belirlemesi ve çözüm yollarını bulmasında, en etkin alan meclis olacağını belirterek, “Bu anlamda öncelikli çalışmaların bu yönde yapılması gerektiği inancındayım. Örneğin CMK da düzenlenen zorunlu müdafilik görevlendirilmesinin arttırılması için somut eylemlerin ortaya konması ve yine adli yardımın kapsamının daha da genişletilmesi, halkımızın bu konuda bilinçlendirilmesidir. Sadece bu hususta yapılacak çalışmaların genç meslektaşlarımızın daha çok gelir elde etmesini sağlayacağını düşünüyorum. 29. Dönem yönetimi her zaman meslektaşlarımızın yanındadır ve yanında olmaya devam edecektir. Meclisin aldığı kararların en kısa sürede hayata geçirileceğine inancım tamdır. Adana Barosu Gençlik Meclisinin baromuza ve tüm meslektaşlarımıza hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen tüm meslektaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum” dedi. Av. Furkan Kılıç’ın konuşmasının sonrasında; Genç Avukatlar Meclisi Kurucu Başkanı Av. Onur Mirici: Genç avukatlar meclisinin amacı ve projeleri-Av. Sibel Bayındır: CMK’da genç avukatlara pozitif ayrımcılık- Av. Boray Dilik: Yeni ruhsat almış avukatlar için uyum büroları- Av. Ali Can Erdoğan: Bağlı çalışan avukatların sorunlarına çözüm önerileri- Av. Cansu Bunsuz: Ruhsat için meslektaşlardan alınan giriş keseneğinin iyileştirilmesi ile ilgili sunumda bulundular.
Toplantıya Adana Barosu Genel Sekreteri Av. Semih Gökayaz, Adana Barosu Yönetim Kurulu üyeleri Av. Ümit Arif Özsoy ve Av. Duygu Özgüven de katıldı.