Karataş Yolu, Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenmekte ve bulvar haline getirilmektedir. Böyle bir çalışmayı desteklemekle beraber Karayollarının kamulaştırma sürecinde kamunun haklarına saygı göstermesi gerektiğini düşünüyorum. Özellikle kamulaştırma sürecinde şeffaf, dürüst ve açık olmaları gerekmektedir. Kamuya hizmet etmek üzere yapılması planlanan bulvarın yapım aşamasında, bulvarın hizmet edeceği halkın haklarının gözetilmesi önemlidir. Aksi takdirde hizmet eziyete dönüşecektir.
Bu konu çok önemli olmakla birlikte bir diğer önemli konu da Karataş Bulvarının kaç yıl ilerisi öngörülerek yapıldığıdır. Gördüğüm kadarıyla Karataş Bulvarı “gelecek” öngörülerek yapılmıyor. Karataş Bulvarının Taş Köprüden Regülâtör Köprü sonrasına kadar bitirilmiş bölümünde bulvarın her iki yöne giden yollarının oldukça dar yapıldığı açıktır. Ofisime her gün Karataş Bulvarını kullanarak gidip geldiğimden trafik sıkışıklığını tespit etmek pek işten değil. Üstelik, her nedense, bulvarı ikiye bölen orta refüj ise gereğinden fazla geniş tutuluyor. Hele Regülatör Köprü göbeğine gelmeden yapılmış olan refüj devasa boyutlara varmaktadır ve taşıt yolundan neredeyse daha geniştir. Çim ve çiçeklerle dolacak bu alanın piknik alanı veya çobanların koyun otlatma ve satış alanı olarak kullanılmaması dileğimdir.
Gördüğüm kadarıyla bulvar mevcut haliyle günümüz trafiğini zorlanarak taşımaktadır. Sürekli artan nüfus ve taşıt sayısını düşünürsek beş-on yıl sonra Karataş bulvarının yetersiz kalacağı açıktır.
Adana’mızda planlama başarısızlığı yüzünden bugüne kadar halkın vergileriyle yapılan “proje ödüllü” raylar, köprüler ve yollar trafiği rahatlatacaklarına sadece trafik tıkanıklığı yaratmaktalar. Halkın ödediği vergiler “yol çilesi,” “köprü çilesi” ve “metro çilesi” olarak geri dönmekte yani…
Halkın vergileriyle Karataş Bulvarına bugün yapılan onca masrafın mümkünse ileri görüşlü yönetimlerce en akılcı şekilde harcanması en büyük temennimizdir.