hava 32° Orta
DOLAR 32,7878 % % 1.53
EURO 35,1602 % % 0.53
GRAM ALTIN 2.457,99 % % 2,80
ÇEYREK A. 4.018,81 % % 2,80
BITCOIN 66.234,00 % -0.06
SON DAKİKA

Kaymakamlık personeline Afet eğitimi verildi

Son Güncelleme :

24 Nisan 2017 - 0:04

/ 320 views kez okundu.
Kaymakamlık personeline Afet eğitimi verildi

Adana İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri tarafından Karataş Kaymakamlığı personeline ‘Birey ve Aile Temel Afet Bilinci Eğitimi’ verildi.

ADANA (GÜNEY HABER)-Adana İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri tarafından Karataş Kaymakamlığı personeline ‘Birey ve Aile Temel Afet Bilinci Eğitimi’ verildi.

Adana İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, ‘Afete Hazır Türkiye’ Projesi kapsamında düzenlenen ‘Afet Bilinci’ eğitimleri kapsamında Karataş Kaymakamlığı personeline ‘Birey ve Aile Temel Afet Bilinci Eğitimi’ verdi.

Verilen eğitime kaymakamlık çalışanları büyük ilgi gösterirken, AFAD ekipleri, afet öncesi, afet anı ve afet sonrasında neler yapılması gerektiğini anlattı. Afetlere karşı bilgilendirme yapan AFAD ekipleri, insanların afetlere karşı hazırlıklı yaşamasının önemine vurgu yaptı.

‘Afete Hazır Türkiye’ projesi hakkında bilgi aktaran AFAD ekipleri, hayata geçirilen proje kapsamında afet riskleri karşısında hazırlıkların ve afet esnasında doğru davranışların sergilenmesi amacıyla toplumsal düzeyde yeterli bilinci oluşturmaya çalıştlarını söyledi.

Afetlerde ilk 72 saatlik sürenin çok önemli olduğunu ve herşeyden önce insanların bunu bilmesi gerektiğini ifade eden AFAD ekipleri, “İnsanların afetlerden sonra ilk 72 saatin önemli olması gerekiyor ve bu kültürü kazanması gerekiyor. İnsanların yaşadıkları mekanda alabilecekleri temel önlemleri paylaşmak, afetlerde doğru davranış şekillerini öğrenmek zorundalar. Afet ve acil durum planlarının yapılmasına yönelik bilgilendirme yaparak, insanların alabilecekleri temel önlemleri paylaşmak, bireylerin afet eğitimi alabileceği mekanları yaygınlaştırmak ve kolay ulaşabilecekleri altyapıları oluşturması gerekiyor. Ayrıca, ülke genelinde çeşitli kanallarla verilen afet eğitimlerinin de bir standarda kavuşturulması gerekiyor.” dedi.

Geçmiş yıllarda yaşanan acı olayların bir daha yaşanmaması adına insanları bilinçlendirdiklerini anlatan AFAD ekipleri, “Adana bulunduğu coğrafi konum itibariyle doğal, teknolojik ve insan kaynaklı tehlikeler ile karşı karşıya. Bu çerçevede kişinin kendini koruması, gerekli önlemleri alması ve tehlikenin durumuna göre riski en aza indirmesi öncelikli olarak bilgiden geçer. Dünyada meydana gelen depremlere, can kayıplarına ve meydana gelen maddi hasarlara baktığımızda eğitim düzeyinin, toplumda afet kültürünün oluşmuş olmasının ne kadar önemli olduğu görülmektedir” diye konuştu.