hava
DOLAR 32,7878 % % 1.53
EURO 35,1602 % % 0.53
GRAM ALTIN 2.457,99 % % 2,80
ÇEYREK A. 4.018,81 % % 2,80
BITCOIN 66.659,99 % 0.567
SON DAKİKA

Orman yangınına geçit yok  

Son Güncelleme :

15 Nisan 2017 - 0:17

/ 253 views kez okundu.
Orman yangınına geçit yok   

ADANA (GÜNEY HABER)-Adana Orman Bölge Müdürlüğü (OBM) sorumluluk alanında kalan Adana ve Osmaniye İllerinde 2016 yılının orman yangınları yönünden başarıyla atlatıldığı belirtildi. Geçmiş yıllara göre daha fazla yangın çıkmasına rağmen erken ve etkin müdahale sonucu daha az alanın tahrip olduğu ifade edildi.

2016 yılında meydana gelen yangınlar hakkında rakamsal bilgiler veren Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Nezir Şahbazoğulları, geçen yıl bölge genelinde 132 adet Adana’da, 51 adette Osmaniyete olmak üzere toplamda 183 adet orman yangını çıktığını, bu yangınlar sırasında Adana’da 146, Osmaniye’de 31 hektar olmak üzere 177 hektar orman alanının zarar gördüğünü kaydetti. Yangınların çoğunlukla Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında meydana geldiğini ve birçok yangının ihmal sonucu çıktığını söyleyen Şahbazoğulları, ayrıca, kaza, kasıt, yıldırım, elektrik hatları ve demiryolları gibi unsurlardan da orman yangınına sebebiyet verildiğini sözlerine ekledi.

Kazasız-belasız bir yılı geride bıraktıklarını belirten Orman Bölge Müdürü İsmet Erol ise, alınan başarının kesinlikle tesadüf olmadığını, söndürme işçisinden teknik elemanına kadar tüm çalışanların büyük gayret ve emeğinin göz ardı edilemeyeceğini belirtti. Orman Bölge Müdürü Erol, “Bölge ormanlarımız sadece yangın sezonunda değil yıl boyunca 7/24 takip edilmekte, söndürme işçi ve ekipmanlarımız hazır vaziyette bekletilmektedir. Başarımızın sırrı iş güvenliği ve sağlığı tedbirlerini elden bırakmadan erken ve etkin müdahale ile yangına fırsat vermemektir. Orman içinde ve yakınında yakılan her ateş olası bir yangına davetiyedir. Vatandaşlarımız her türlü ateşi tehdit olarak görmeli ve hemen ALO 177 ücretsiz orman yangını ihbar hattına bildirmelidir.” dedi.

Erol ayrıca, her ihbarı anında değerlendirerek büyümeden yangını durduran ve muhtemel can ve mal kaybının önüne geçen, hazır vaziyette ormanın her noktasında konuşlu bulunan hava ve yer ekiplerine, üstün gayretlerinden dolayı teşekkür ederek 2017 yılında da orman yangınları yönüyle herhangi bir olumsuz olayın yaşanmaması temennisinde bulundu.