hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA

Portakal Çiçeği Karnavalına özel tur

Son Güncelleme :

22 Ocak 2017 - 23:29

/ 413 views kez okundu.
Portakal Çiçeği Karnavalına özel tur

KARNAVAL (3)

Tarımı, sanayisi ve kültürel değerleriyle Türkiye’nin önemli ve en büyük illerinden biri olan Adana için bugüne kadar düzenlenen turistik turlara bir yenisi daha eklendi. Özel bir firma, bu yıl 8 Nisan’da başlaması planlanan Portakal Çiçeği karnavalını tur gezilerine dâhil etti.

ADANA- (GÜNEY HABER)- Tarımı, sanayisi ve kültürel değerleriyle Türkiye’nin önemli ve en büyük illerinden biri olan Adana için bugüne kadar düzenlenen turistik turlara bir yenisi daha eklendi. Özel bir firma, bu yıl 8 Nisan’da başlaması planlanan Portakal Çiçeği Karnavalını tur gezilerine dâhil etti.

İki günlük olarak düzenlenen ve özel bir havayolu firmasıyla ulaşımı gerçekleştirilecek olan tur, İstanbul’dan başlatılıyor. 2 gün 1 gece olarak açıklanan tur kapsamında firma, gezinin tanıtım yazısında şu ifadeleri kullanıyor:

“PORTAKAL ÇİÇEĞİ KOKUSU GENÇLEŞTİRİR”

“Baharda Adana bir başka güzel olur. Özellikle Nisan ayında Turunç portakal, mandalina, greyfurt, limon ağaçlarının çiçek açtığı dönemlerde, tüm sokaklar mis gibi kokar. Portakal çiçeği kokusu sizleri gençleştirir. Portakal çiçeği mevsiminde bu coşkuyu kaçırmamak için sizleri Adana Portakal Çiçeği Karnavalı turumuza bekliyoruz.”

ADANA’YA GELECEK OLANLARI NELER BEKLİYOR?

Tur firması, Adana’ya gelecek olan müşterilerine şu programı duyuruyor:

“Sizleri, 2013 senesinde ilki gerçekleştirilen Adana’yı marka kent yapma hedefiyle başlanılan Adana Portakal Çiçeği Karnavalına götürüyoruz.  Acentemiz tarafından kararlaştırılıp size duyurulan Saatte 06:15 Sabiha Gökçen Havalimanından Pegasus Havayolları ile Adana’ya uçuyoruz ve 07:40 Adana’ya varış. Uçak bileti hariç turu satın alan yolcularımızla Adana Havalimanında buluşuyor ve tüm grubumuzla beraber Seyhan Baraj Gölü kıyısında kahvaltıya gidiyoruz. Kahvaltı sonrası gezi boyunca birlikte olacağımız aracımızla yapacağımız panoramik Seyhan Baraj Gölü turu ardından portakal bahçesi ziyaretimiz olacak. Bir sonraki durağımız ise 65 bin metrekare üzerine kurulu 32 metre çaplı ana kubbesi ve 20.000 kişilik kapasitesi ile Ortadoğu’nun en büyük camisi Sabancı Merkez Camii olacak. Sabancı Merkez Camii ziyaretimizden sonra Atatürk Evini ve Sinema Müzesini geziyor ve Adana’nın simgesi durumunda olan ve Seyhan nehri üzerinde kurulu bir Roma dönemi köprüsü olan Taş Köprü’ye geçip Adana Taşköprü hakkında rehberimizden bilgiler alıyoruz.  Bir sonraki durağımız ise 16. YY.’dan kalma tarihi bir cami olan Adana Ulu Camii ve Ramazanoğulları Külliyesini gezip rehberimizden bilgiler alıyoruz. Hemen yakımızda bulunan ve Türkiye’deki en uzun saat kulesi olan Büyük Saat Kulesi’ni de fotoğraf albümümüze dâhil ediyoruz.”

Tura katılacak olan turistlere Adana kebabı ve ciğer kebabı ikramı yapılacağını belirten firma, hediyelik olarak cezerye ve helvayı da alabileceklerini tavsiye ediyor.

Adana Portakal Çiçeği Festival alanında kortej yürüyüşünün izleneceğini anlatan tur firması, “Kortej başlangıç noktasına geçerek sizleri burada serbest bırakıyoruz.  Kortejde dans grupları, pandomimciler, sokak müzisyenleri ve birçok kostümlü kişiler vs. yer alacak. Ayrıca birçok ünlü müzisyenimizin yer alacağı bir de Konser yer alacak. Bu coşkuyu ve kentte herkesi sarıp sarmalayan, bir araya getiren, neşeli, sokak Karnavalı görüntüleri sizlerin hayatına bir renk katacak. Adana Portakal Çiçeği Karnavalı boyunca bol bol fotoğraf çekip,  folklorik değerlerimizin farkına varabileceğiz.” bilgisi veriyor.