hava 32° Orta
DOLAR 32,7878 % % 1.53
EURO 35,1602 % % 0.53
GRAM ALTIN 2.457,99 % % 2,80
ÇEYREK A. 4.018,81 % % 2,80
BITCOIN 66.234,00 % -0.06
SON DAKİKA

Pozantı’da dedektör köpekler arama yaptı

Son Güncelleme :

15 Nisan 2017 - 0:15

/ 373 views kez okundu.
Pozantı’da dedektör köpekler arama yaptı

DEDEKTÖR (1)

ADANA (GÜNEY HABER)-Pozantı’da Pazar günü yapılacak referandum öncesinde, ilçede dedektör köpeklerle arama yapıldı. Yapılan arama ve kontrol faaliyetini ilçe halkı meraklı gözlerle izlerken, dedektör köpekler ilçe merkezindeki pek çok noktayı kontrol etti.

Adana’nın Pozantı ilçesinde, 16 Nisan’da yapılacak Türkiye Anayasa Değişikliği Referandum’u öncesinde ilçe merkezindeki güvenlik önlemleri artırıldı. İlçe halkının huzurlu ve güvenli bir şekilde halk oylamasına katılabilmesi ve hür iradesiyle oy kullanabilmeleri için yürütülen çalışmalar kapsamında Pozantı İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı askeri ekipler dedektör köpeklerle ilçe merkezinde arama yaptı. Yapılan arama ve kontrol faaliyetini ilçe halkı meraklı gözlerle izlerken, dedektör köpekler ilçe merkezindeki pek çok noktayı kontrol etti. Yapılan arama ve kontrol faaliyetleri sırasında, halk oylamasını olumsuz yönde etkileyebilecek herhangi bir bulguya rastlanmazken, ilçe halkı arama çalışmaları sırasında ekiplere yardımcı olmaya çalıştı.

İlk kez bir seçim öncesinde böyle bir uygulama gördüklerini söyleyen Pozantı halkı, “Doğrusu yapılan çalışma bizleri çok şaşırttı. İlk önce neden arama yapıldığını anlayamadık ama sonrasında yapılan çalışmanın sebebini öğrenince mutlu olduk. Sonuçta bir seçim yapılıyorsa, çıkan sonucun doğru bir şekilde tespit edilmesi gerekiyor. Bu sonuca ulaşmak için de gerekli önlemlerin en iyi şekilde alınmasını halk olarak destekliyoruz.” şeklinde konuştular.

Pozantı Kaymakamı Taner Tengir, yapılan arama ve kontrol faaliyetinin önemine dikkat çekti. Bu tür uygulamların ilçe halkının huzuru, refahı ve güvenliği için çok önemli olduğunu belirten Kaymakam Tengir, halk oylamasının yapılacağı güne kadar benzer uygulamaların yapılacağını açıkladı. Yapılan çalışmalar için İlçe Jandarma Komutanlığı’na çalışmalarında başarılar dileyen Tengir, jandarma ekiplerine yaptığı çalışmalar sırasında yardımcı olan Pozantı halkına da teşekkür etti.

Yaklaşık 1 saat süren çalışmaların ardından jandarma ekipleri ilçe merkezindeki arama ve kontrol çalışmlarını tamamlarak çalışmalarına son verdi.