reklam
reklam
DOLAR 38,5032 % 0.04
EURO 43,9694 % 0.04
STERLIN 51,5413 % -0.33
FRANG 46,6988 % -0.05
ALTIN 4.093,00 % -0,30
BITCOIN 94.884,06 0.457
reklam

Ruhsat işlemlerinde yeni dönem

Yayınlanma Tarihi : Google News
reklam

Araç ruhsatlarının ilk tescil ve ikinci el araç alımları ile ilgili yeni dönem başlıyor. 1 Şubat’tan itibaren yeni araç alanlar ve ikinci el araçların satış sonrası işlemleri artık noterlerde yapılacak. Yapılan yeni düzenlemeyle birlikte ruhsatlar ve plakalar noterdeki işlemlerin ardından vatandaşa teslim edileceği kararı alındı.

ADANA (GÜNEY HABER)- Araç ruhsatlarının ilk tescil ve ikinci el araç alımları ile ilgili yeni dönem başlıyor. 1 Şubat’tan itibaren yeni araç alanlar ve ikinci el araçların satış sonrası işlemleri artık noterlerde yapılacak. Yapılan yeni düzenlemeyle birlikte ruhsatlar ve plakalar noterdeki işlemlerin ardından vatandaşa teslim edileceği kararı alındı.

Yapılan yeni düzenleme hakkında bilgiler veren Sigorta Uzmanı Salih Gedikçi; “Yıllardır araç sigorta ve ruhsat işlemleri sigorta şirketlerine yaptırılmaktaydı. Artık alınan yeni karar ile birlikte bu işlemler noterler tarafından gerçekleştirilecek. Yayımlanan yeni yönetmeliğe göre noterler tarafından yapılmayan tescil ve ruhsat işlemleri geçersiz sayılacak. “ ifadelerini kullandı.

Araçların Satış, Devir ve Tescil Hizmetlerinin Yürütülmesi Hakkında çıkarılan yönetmelik hakkında açıklamalarda bulunan Salih Gedikçi; “Resmi Gazete’de de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre ayrıca özel plaka tarihe karışıyor ve plaka numaraları tek merkezde toplanarak otomatik olarak işlem yapılacak. Zaten 2.el araç satışlarında işlemler genellikle noterlerde yapılıyordu. Tüm işlemlerin noterlere devredilmesiyle birlikte vatandaş açısından işlem ve zaman kolaylığı sağlayacak bir uygulama olarak değerlendiriyoruz.” şeklinde konuştu.

Uygulamanın mart ayı itibari ile başlayacağının altını çizen Gedikçi, başlatılan uygulamanın araçları trafikten çekme, hurdaya ayırma ve kayıt kapatma gibi benzeri işlemlerinde kademeli olarak noterlere devredileceğini ve tescil işlemlerinin Ağustos 2018’de tamamen noterlere devir işlemlerinin geçeceğinin altını çizdi.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.