hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA

Trafik ışıkları işgal altında

Son Güncelleme :

04 Temmuz 2017 - 0:50

/ 423 views kez okundu.
Trafik ışıkları işgal altında

Adana’da trafik ışıklarını mesken tutan çocukları canları hiçe sayarak onlarda aracın arasına dalıp cam silmeye çalışıyor. Kırmızı ışıklarda bekleyen araçların camını zorla silmeye çalışan çocuklar hem kendilerini hem de sürücüleri tehlikeye sokuyor.

 

ADANA (GÜNEY HABER)-Adana’da trafik ışıklarını mesken tutan çocukları canları hiçe sayarak onlarda aracın arasına dalıp cam silmeye çalışıyor. Kırmızı ışıklarda bekleyen araçların camını zorla silmeye çalışan çocuklar hem kendilerini hem de sürücüleri tehlikeye sokuyor.

Adana’da ana cadde ve bulvarlardaki trafik lambaları küçük yaşta çalışmak zorunda kalan çocukların meskeni haline geldi. Araçlar için kırmızı ışığın yanması ile birlikte yol kenarında bekleyen çocuklar hep birlikte duran araçların camına koşuyor. Çoğu sürücü aracının camını silinmesini istemezken, bu kez de çocuklar sürücülerden para dileniyor.

Trafik ışıklarında bir çoğunun boyu araçlar arasında fark edilmeyecek kadar kısa kalırken, sürücüler bu soruna çözüm bulunmasın istiyor. Bu arada yaşları biraz büyük olan çocuklar, duran araçların zorla camını silmeye çalışıyor. Bu nedenle de araç sürücüleri ile cam silen çocuklar arasında zaman zaman gerginlik yaşanıyor. Trafik lambalarının kırmızı ışıktan yeşil ışığa dönmesi ile birlikte duran araçlar harekete geçmesi ile birlikte çocuklar camını sildikleri araçların peşinden koşmaya başlıyor.

Sürücülerden gelen şikayetler üzerine harekete geçen emniyet ekipleri, ışıklarda cam silen çocukları uyarıyor. Ancak yapılan uyarılara aldırış etmeyen çocuklar, bu kezde polislerin geldiğini görünce ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirmeye çalışıyor. Polislerin uzaklaşması ile birlikte yeniden trafik ışıklarına yönelen çocuklar bir elinde deterjalı su diğer elinde silecekle birlikte araçların gelmesi bekliyor.

Bu duruma çare bulunmasını gerektiğini söyleyen araç sürücüleri, “Bu çocukların kullanıldığını biliyoruz. Çok üzüldüğümüz zaman yine de bu çocuklara para veriyoruz. Ama bu çocuklar için kesin çözümler bulunması gerekiyor. Ayrıca bazıları gerçekten çok küçük. Araçların arasında fark edemiyoruz. Çarparak yaralamaktan yada ölümüne sebep olmaktan çok korkuyoruz.” diye konuştular.