Kaderine terk edilen Yüreğir Otogarı’nda binlerce liraya yaptırılan iş yerleri WC olarak kullanılıyor.
Yüreğir Otogarı İçler acısı durumda
Kozan Caddesi esnafının Yüreğir Otogarı’na taşıma projesi kapsamında otogar içine yapılan yüzlerce iş yeri boş kaldı. Birkaç tanesinin dışında atıl durumda bekleyen işyerlerinin bir çoğu WC olarak kullanılırken, çevreye hem mikrop hemde pis koku saçıyor.
HALİL İBRAHİM UĞUR/ADANA (GÜNEY HABER)- Yüreğir Otogarı içerisinde iş yapamadığı için iflas eden esnaflardan kalan işyerleri boş beklerken, Kozan Caddesi esnafını Yüreğir Otogarı’na taşımak için yüzlerce yeni iş yeri yapıldı. Birkaç tanesinin dışında yüzlerce iş yeri uzun yıllardır boş beklerken, otogar esnafı bu duruma tepki gösteriyor.
Adana’nın merkez Yüreğir İlçesi Kozan Caddesi esnafı Yüreğir Otogarı içerisine taşınmak istedi. Bu nedenle otogar içerisine yüzlerce iş yeri yapılarak ihale usulü ile satışa çıkarıldı. Yüzlerce insan Yüreğir Otogarı’nın şehirlerarası otobüs terminaline çevrileceği umuduyla hareket ederek, Yüreğir Otogarı içerisine yapılan iş yerlerinden birini satın alabilmek için sıraya girdi.
YÜREĞİR OTOGARI’NA YAPILAN 200 İŞ YERİ BOŞ KALDI
Bu sırada Yüreğir Otogarı içerisinde iş yapamadıkları için kepenk kapatan esnaf bu duruma tepki gösterdi. Ancak buna rağmen yapılan yeni işyerlerinin bir çoğu ücretini ödeyen sahiplerine devredildi. Hazırlanan proje kapsamında yaklaşık 200 işyeri inşa edilirken, birkaç tanesinin dışında kalan işyerleri boş kaldı.
Büyük bölümü vatandaşa satılan işyerlerinin bazıları çalıştırılmak istendi ancak hiçbiri çalıştırılamadı. Atıl durumda bekleyen işyerlerinin bazıları ise WC olarak kullanılıyor. WC olarak kullanılan işyerlerine ise kokudan yaklaşılmıyor.
OTOGAR ESNAFI İFLAS EDERKEN YENİ İŞYERLERİ YAPILDI
Otogar esnafı ise durumdan oldukça muzdarip… Otogar esnaflarından Şakir Tuğman, boş bekleyen işyerlerinin büyük bir bölümünün bir kez dahi açılmadığını kaydetti. Kozan Caddesi’ni bırakıp Yüreğir Otogarı’na gelen esnafın perişan olduğunu anlatan Şakir Tuğman, “Şuanda bizim durumumuz da hiç iyi değil. Biz burada perişanız. Bu işyerleri büyük vaadleri ile yapıldı ve satıldı. Gelen esnaf perişan oldu. Açanlarda geri kapattı. Bu işyerlerinin açılması için tekrardan otogarın canlandırmak şart. İlçeye giden araçların birçoğu artık otogara girmiyor. Yolcusunu dışarıdan alıp öyle yola çıkıyor. Yada servis gösderip yolcusunu otogardan bu şekilde alıyor.” dedi.
KIŞIN YAĞMUR SUYU ALTINDA KALIYOR
Yüreğir Otogar esnafı olarak zor şartlarda ayakta durmaya çalıştıklarını belirterek, yeni yapılan işyerlerine taşınan kişiler en fazla 6 ay işyerlerini açık tutabiliyorlar. Sonra iflas edip işyelerini kapatmak zorunda kalıyor. İlk önce Kozan Caddesi’nin Yüreğir Otogarı’na taşınacağını söylediler. Kozan Caddesi buraya gelmeyince burası bu halde kaldı. Ayrıca şehirlerarası otobüslerinde Yüreğir Otogarı’ndan kalkacağını söylediler ama bu söylentide yalan çıktı. Bu işyerlerine para bağlayanlar büyük pişmanlık yaşıyor. Yağmur sağsa ayrı dert, güneş açsa ayrı dert. Çünkü kışın yağmur yağdığında bu işyerleri su altında kalıyor, güneş açtığında da kepenkleri kırılıp tuvalet olarak kullanılıyor.” diye konuştu.