hava 33° Orta
DOLAR 32,7878 % % 1.53
EURO 35,1602 % % 0.53
GRAM ALTIN 2.457,99 % % 2,80
ÇEYREK A. 4.018,81 % % 2,80
BITCOIN 66.372,63 % 0.242
SON DAKİKA

Yüzde 100 engelli kaldı  

Son Güncelleme :

14 Nisan 2017 - 0:07

/ 237 views kez okundu.
Yüzde 100 engelli kaldı   

Suriye’deki Bayırbucak Türkmenlerinden 5 yaşındaki Muhammed, ailesi ile birlikte ülkesindeki savaştan kaçarak Türkiye’ye sığındı. Doğuştan kalp hastası olan Muhammed, Adana’da gördüğü tedavi sonucunda yüzde 100 engelli kaldı.

ADANA (GÜNEY HABER)- Suriye’deki Bayırbucak Türkmenlerinden 5 yaşındaki Muhammed, ailesi ile birlikte ülkesindeki savaştan kaçarak Türkiye’ye sığındı. Doğuştan kalp hastası olan Muhammed, Adana’da gördüğü tedavi sonucunda yüzde 100 engelli kaldı.

Suriyeli Bayırbucak Türkmenlerinden Kirik Ailesi’nin en büyük oğlu olan Muhammet Kirik, kalbi delik olarak dünyaya geldi. 5 buçuk yaşındaki Muhammet Kirik, Suriye’de tedavi oluyordu, ancak ülkesinde savaş çıkınca ailesi ile birlikte Türkiye’ye geldi.

Bir süre sonra rahatsızlanan Muhammet Kirik, 2012 yılı Kasım ayında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde ameliyata alındı. Yapılan ameliyat sırasında oğlunun kalbinin durduğunu ve 3 dakika sonra yeniden çalıştırıldığını iddia eden baba Usame Kirik, “İlk ameliyat olduğunda 3 gün boyunca tam bilgi alamadık. Sorduğumuzda bir şey söylemek için henüz erken, durumu kritik dediler. Şuanda yoğun bakımda ve yoğun bakımda kaldığı sürede durumunun ciddiyeti devam ediyor demektir. İki – üç gün sonra bilgi almaya gittik, dediler senin çocuğun kalbi durdu. Haberim yoktu benim böyle bir şeyden. Tekrar ameliyata almışlar gece. Ben bunu iki ay sonra duydum.” dedi.

5 buçuk yaşındaki oğlunun 11 kez ameliyat olduğunu söyleyen Baba Kirik, “Muhammed 11 kez ameliyat oldu. 2 kez kalpten oldu 9 kez de beyinden oldu. Beyinden oldu derken şöyle yani iki üç kez beyinden büyük ameliyatlar oldu. Ama 5-6 kez de takılan cihazların yenilenmesi için ameliyat oldu.” diye konuştu.

Yüzde 100 engelli kalan oğlunun tedavi edilmesini isteyen Suriyeli baba Kirik, “Muhammede yüzde yüz engelli raporu verildi. İstediğimiz Türk Devletinden, istediğimiz Türk vatandaşından, istediğimiz sesimizi duyan kişilerden yardım bekleriz. Para yardımı değil. Yanlış anlamasınlar bizi. Çocuğumuzun tedavisi nerede oluyorsa yani hastane olarak özel hastane olarak. Şimdi derlerse ki eğer devlet hastaneleri var, Balcalı var; evet var. Bakıyorlar hiç tereddüt etmiyorlar. Ama benim çocuk daha oradan başka yerler ister. Çünkü fizik tedaviler var, özel yerler var. Doktorlar bile dediler bana, bunu özele götürürsen sen daha fazla faydalanır daha fazla fayda görürsün. Sesimizi duyanlardan bu yardımı bekleriz.” dedi.