hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA

Öğrenciler Hayallerinden Birine Kavuştu

Son Güncelleme :

19 Mayıs 2014 - 17:33

/ 691 views kez okundu.
Öğrenciler Hayallerinden Birine Kavuştu

Dar gelirli ailelerin çocuklarının oluşturduğu Çamlıbel Ortaokulu öğrencileri, açık büfe kahvaltı için “En büyük hayalimiz” dedi.

ÖĞRENCİLERİN HAYALİ (2)ADANA (GÜNEY HABER)-Adana’nın Yüreğir ilçesine bağlı Çamlıbel Mahallesi’nde bulunan Çamlıbel Ortaokulu öğrencileri, öğretmenlerinin katkılarıyla açık büfe kahvaltıda buluştu. Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden madenciler için dualar okunarak başlanan kahvaltıda çocuklar bir hayaline kavuşmuş oldu.

Dar gelirli ailelerin oluşturduğu mahallede bulunan Çamlıbel Ortaokulu öğretmenleri tarafından öğrenciler arasında anket yapıldı. Öğrencilerin hayatta en çok yapmak istediklerine yönelik sorulardan oluşan ankette “En büyük hayalimiz açık büfe kahvaltı” yanıtının yüksek oranda çıkması öğretmenleri hem duygulandırdı hem de harekete geçirdi.
Birkaç çeşit meyve yemek istediklerini de beyan eden öğrencileri bir nebze olsun mutlu etmek isteyen Türkçe Öğretmeni Gökhan Üney ve Okul Aile Birliği Başkanı Hayriye Acar’ın girişimiyle çocuklar açık büfe kahvaltıyla tanıştı. Sosyal ve ekonomik düzeyleri oldukça düşük bir kesime eğitim veren eğitimciler ve idareciler çocukların yüzünü güldürmek için Okul Müdürü Hüseyin Mete Ünal ve diğer öğretmenlerle birlikte elini taşın altına koymaktan çekinmedi. Okul bahçesinde neşeli bir kahvaltı yapmanın sevincini yaşayan öğrenciler Soma’da hayatını kaybeden maden şehitleri için de hem saygı duruşunda bulundu hem de bol bol dua okudu.
Kısıtlı imkanlarla eğitim-öğretime devam eden Çamlıbel Ortaokulu öğrencileri, bu yıl ilk kez çıkardıkları Doruk Dergisi ile dikkat çekerken, Adana’da okullar arası yarışmalarda ve tüm branşlarda canla başla mücadele ediyor.